Werking van edelstenen

 

 
 
Dendriet knuffelsteen

Agaat    KRACHT EN MOED

Agaat is de steen van kracht en moed; hij versterkt de geest en het lichaam, waardoor emoties en fysieke energie geaard en in balans worden gebracht. Agaat helpt bij het accepteren van jezelf en het zien van de waarheid. Agaat komt van nature in veel kleuren voor, maar wordt ook vaak in schitterende felle kleuren geverfd.

Genezing: versterkt het lichaam, geneest  aan emotionele spanningen gerelateerde ziekten, stimuleert het spijsverteringsstelsel en geneest huidaandoeningen.

Chakra’s: Derde oog en kroon chakra

edelstenen werking amethist

Amethist  KALMEREND & INTUITIE Amethist is de steen van spiritualiteit en tevredenheid, hij schenkt stabiliteit, kracht en innerlijke rust. Met zijn kalmerende en vredige energie, is dit een geweldige steen voor meditatie en het verbeteren van je intuïtie en paranormale vermogens. Amethist geeft duidelijkheid en bevordert bewuste waarneming en begrip.

Genezing: vermindert slapeloosheid en zorgt voor een goede nachtrust, vermindert stress, verlicht hoofdpijn, helpt bij de hormoonproductie, versterkt het immuunsysteem, reinigt organen en luchtwegen, vermindert blauwe plekken en zwellingen. Helpt bij de functie van de pijnappelklier en hypofyse.

Chakra’s: derde oog- en kruin -chakra.-

 

Ametrine edelstenen werking

Ametrine  OPTIMISME

Ametrine is de combinatie van zowel Amethist als Citrien. Deze combinatie maakt hem de steen van het optimisme. Zijn positieve energie helpt tegen stress, spanning en emotionele blokkades en creëert een gevoel van welzijn.  Ametrine verbindt het fysieke rijk met het hogere bewustzijn, waardoor bescherming tijdens fysieke ervaringen wordt vergemakkelijkt. Het kan ook helpen bij meditatie, waardoor meer focus mogelijk is.

Genezing: een krachtige reiniger, nuttig bij het behandelen en uitzoeken van langdurige ziekten, helpt bij depressie, vermoeidheid, hoofdpijn en stress gerelateerde ziekten.

Chakra’s: Zonnevlecht-, Derde Oog- en kruin -chakra.

 

Amazoniet edelstenen werking

Amazoniet INTUITIE & HOOP

De steen van hoop. Amazoniet helpt bij het filteren van externe informatie en versterkt je Intuïtie. Amazoniet verbetert mannelijke kwaliteiten en fysieke kracht.

Genezing: goed voor de hersenen en zenuwstelsel.

Chakra’s: hart chakra

 

angeliet stenen en hun werking

Angeliet BEWUSTZIJN

Angeliet is de steen van het bewustzijn. Angeliet bevordert  mededogen, begrip en acceptatie.   Het helpt ook om het contact met het engelenrijk te vergemakkelijken, terwijl het je helpt contact te houden met de dagelijkse realiteit.

Genezing: ondersteunt je gezondheid en helpt bij artritis en fracturen.

Chakra’s: Keel chakra

Dragoniet edelstenen werking

Aragoniet GEDULD EN ZELFVERTROUWEN

Aragoniet helpt je rust te vinden in je lichaam en geest. Hij helpt je dingen te accepteren zoals ze zijn en helpt bij stress en onrust. De aragoniet tempert woede en jaloezie en herstelt het vertrouwen in jezelf en je medemens.

Genezing: Helpt kinderen om in het normale tempo te groeien, omdat hij  de calciumhuishouding harmoniseert. Heelt ontstekingen in de gewrichten en stimuleert de doorbloeding van de spieren. Aragoniet stimuleert de doorbloeding. Hij helpt bij maag- en –buikpijn, ontstaan door stress of nervositeit.

chakra’s: zonnevlecht chakra

 

Aventurijn edelstenen werking

 

Aventurijn (Groen) INNERLIJKE RUST

Aventurijn bevordert een positieve, gemakkelijke levenshouding, brengt mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht, brengt vreugde, geluk en emotionele rust. Hij brengt je geest en lichaam in balans en bevordert zo je gezondheid en welzijn. Aventurijn bevordert mededogen en empathie en kalmeert bij woede. Hij stimuleert onze geest, creativiteit, motivatie en onafhankelijkheid. Ook beschermt hij ons tegen elektromagnetische energie en milieuvervuiling. Aventurijn is ook de steen van welvaart.

Genezing: stimuleert de genezing van de spieren en botten, verlicht pijn.

 

 

aquamarijn edelstenen en hum werking

Aquamarijn DUIDELIJKHEID & ZUIVERING

Aquamarijn zuivert het lichaam en verbetert de helderheid van de geest met zijn zachte en medelevende energie. Het helpt om onopgeloste situaties af te sluiten. Hij werkt vooral goed bij gevoelige mensen, omdat hij zelfbewustzijn bevordert. Helpt angsten en fobieën te overwinnen. Aquamarijn is een uitstekende steen voor meditatie, kalmeert en brengt de fysieke, emotionele en mentale aspecten in balans.

Genezing: kalmeert bij spanningen en vermindert het vasthouden van vocht, is goed bij keelpijn. Hij versterkt de nieren, lever, milt, de hypofyse en de schildklier.

Chakra’s: alle chakra’s, maar vooral de keel chakra.

lace agaat edelstenen werking

Agaat (lace) ZUIVERING en COMMUNICATIE

Lace Agaat opent en verbetert het bewustzijn, stimuleert intuïtief en spiritueel inzicht. Hij bevordert de communicatie, kalmeert de geest en emoties en vermindert stress.  Lace Agaat schenkt ons innerlijke rust, vrede, wijsheid, vriendelijkheid en eerlijkheid.

Genezing: Een krachtige helende steen, vooral voor de keel. Werkt bij het afvoeren van overtollig vocht in het lichaam en bij blokkades in het zenuwstelsel. Verlicht nek- en schouderspanning, verlaagt koorts en behandelt artritis en botaandoeningen.

Chakra’s: keel- en hart- chakra.

Bergkristal edelstenen werking

Bergkristal EIGENWAARDE EN ZUIVERING

Bergkristal kan gebruikt worden voor vrijwel alles en is daarmee de meest veelzijdige kristal. Hij geneest geestelijke littekens ontstaan in het verleden, bijv. nare ervaringen uit je jeugd.  Bergkristal is de steen bij uitstek voor meditatie, healing en energetisch werk. De steen werkt zuiverend, verkoelend (bij  bijv. brandwonden) en vitaliserend. Tevens versterkt hij de aura.

Genezing: Versterkt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Hij heeft een helende werking bij huidaandoeningen. Hij helpt bij klachten van tanden, haar en botten. Verder een perfekte steen bij misselijkheid, evenwichtsstoornis en darmklachten.

Chakra’s: voorhoofd chakra en 3e oog chakra.

 

Calciet edelsteen werking

Calciet VERSTERKT EN REINIGT

Calciet is een sterke steen, die wordt gebruikt om de energie om je heen te versterken en te reinigen. Hij zal je aarden en vreugde en luchtigheid in je leven brengen. Hij helpt om je emoties in balans te brengen, stimuleert het geheugen, kalmeert de geest, verlicht stress, vergroot het zelfvertrouwen en versterkt het vermogen om tegenslagen te overwinnen. Calciet helpt bij vermoeidheid, waardoor uw energie toeneemt en gestimuleerd wordt. Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn en de spirituele ontwikkeling ondersteunt.

Genezing: Versterkt de tanden, botten en gewrichten. Helpt de organen om gifstoffen af te voeren. Bevordert herstel bij huidaandoeningen. Geneest weefsel. Goed voor de ogen. Versterkt het immuunsysteem en vermindert stress.

Chakra’s: Sacraal-, Zonnevlecht- en kruin- chakra.

Carneool edelsteen werking

Carneool WARMTE & VREUGDE

Carneool versterkt en vitaliseert het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Het is een warme, uitnodigende en vreugdevolle energie, die afgestemd is op het innerlijke zelf en helpt om het hart te openen. Hij geeft je extra energie en motiveert je bij het verwezenlijken van je plannen en dromen. Carneool schenkt levenskracht en geeft ons moed en kracht om de juiste levenskeuzes te maken. Hij verbetert het concentratievermogen en geeft wilskracht.

Genezing: Verbetert de kwaliteit van het bloed, stimuleert de stofwisseling, bloedsomloop en doorbloeding. Helpt bij het herstel van weefsel, longen, lever, galblaas en alvleesklier.

Chakra’s: sacraal-, zonnevlecht- en hart- chakra.

Celestien Celestien edelstenen werking edelstenen werking 2
 

Celestien/Celestiet POSITIEF EN OPBEUREND

Celestien heeft een zachte, kalmerende en opbeurende energie, die een harmonieus evenwicht en afstemming in je leven brengt, de waarheid onthult en helpt bij het oplossen van conflicten. Het is zachte, open energie die gevoelens van innerlijke vrede versterkt en je hart opent. Celestien is een ideaal kristal om in je slaapkamer of meditatie/yoga ruimte te plaatsen voor zuivering. Zijn positieve energie helpt je toegang te krijgen tot het engelenrijk en spoort je aan tot spirituele ontwikkeling en verlichting.

Genezing: Verlicht pijn en helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam, waardoor chronische spanning wordt opgeheven en verharding van botten, weefsels en organen wordt verminderd. Hij helpt bij aandoeningen van de ogen en oren en kan helpen bij flauwvallen.

Chakra’s: keel- en kruin- chakra.

 

citrien edelstenen en hun werking

Citrien REVITALISEREN EN REINIGEN

Citrien is een stimulerende steen die geluk, moed, hoop en warmte geeft. Er wordt gezegd dat hij de energie van de zon vasthoudt en ons gevoel van eigenwaarde, zelfexpressie en creativiteit vergroot. Citrien is een krachtig reinigende en revitaliserende steen die de geest, het lichaam en de ziel verkwikt en wakker maakt. Hij trekt overvloed en welvaart aan in ons leven.

Genezing: Helpt de spijsverteringsorganen en het hart, vermindert infecties, bevordert weefselherstel, bloedsomloop en ontgift het fysieke, emotionele en mentale lichaam. Hij is ook nuttig bij menstruatie- en menopauzeklachten, want hij brengt de hormoonhuishouding in evenwicht. Verlicht bij vermoeidheid.

Chakra’s: Solar Plexus-en kroon-chakra.

 

fluoriet edelstenen werking

Fluoriet FOCUS & BESCHERMING Fluoriet bevordert focus, intuïtie en begrip. Het helpt om orde te scheppen in de chaos, bevordert stabiliteit en vrij denken. Fluoriet werkt uitstekend bij de ontwikkeling van de geest, helpt bij meditatie en interdimensionale communicatie. Het is een zeer beschermende steen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Fluoriet trekt negatieve energie en stress weg en reinigt en zuivert het lichaam en geest.

Genezing: Versterkt tanden en botten, helpt de wervelkolom en bij artritische aandoeningen. Biedt bescherming tegen veel voorkomende ziekten, zoals verkoudheid en griep. Helpt bij emotionele trauma’s.

Chakra’s: derde oog chakra.

 

Jade edelstenen en hun werking

 Jade (groen) EMOTIONELE BALANS

Jade is een krachtige emotionele steen die vrede en balans brengt  in je leven, doordat negatieve gedachten en energie verwijderd worden. Hij straalt het goddelijke uit en bevordert onvoorwaardelijke liefde, sereniteit, helderheid van geest, moed en wijsheid. Jade wordt verondersteld een steen van geluk, welvaart en vriendschap te zijn. Hij kan je dromen versterken, waardoor je verborgen kennis ontwaakt. Jade is een zeer beschermende steen. Versterkt het hart, de nieren en het immuunsysteem.

Genezing: Reinigt en filtert gifstoffen uit de organen en het bloed. Geneest hechtingen, ondersteunt bij vruchtbaarheid en bevalling, helpt bij het verlichten van menstruatie- en menopauzeklachten. Bevordert een lang leven.

Chakra’s: hart chakra.

 

Hematiet edelstenen werking

Hematiet ENERGIE & LEVEN

Hematiet is een aardende en beschermende steen, die het fysieke lichaam activeert en vitaliseert. Hij bevordert optimisme, vastberadenheid, moed, eigenwaarde en wilskracht. Hij helpt je te focussen op wat je echt wilt en hier voor te gaan. Hematiet harmoniseert de geest met het lichaam en helpt negativiteit op te lossen.

Genezing: Helpt bij problemen met de bloedsomloop, verhoogt ijzer waarde in het bloed en de zuurstoftoevoer van het lichaam. Stimuleert de klieren, activeert de milt, lever en galblaas, verhoogt de weerstand tegen stress, verlicht  krampen in de benen.

Chakra’s: Basis chakra.

labradoriet edelstenen werking

Labradoriet GEESTELIJKE VERBINDING Labradoriet is een zeer mystieke en beschermende steen, hij werkt op de geest en  lichaam en verhoogt de energie en verheldert denkprocessen. Hij staat bekend als de brenger van licht en is uitstekend geschikt voor meditatie, waarbij het energieën met meer intensiteit stuurt, waardoor je verbinding kunt maken met je hoge zelf en het spirituele doel kunt zoeken. Helpt uw aura te zuiveren en te beschermen. Labradoriet stimuleert de intuïtie, verhoogt het bewustzijn en verbindt zich met de universele energie. Het is een steen van transformatie en reflectie. Genezing: Brengt de hormonen in evenwicht, verlaagt de bloeddruk en helpt bij aandoeningen van de ogen en hersenen. Goed bij verkoudheid.

Chakra’s: hart-, derde oog- en kroon -chakra.

 

Maansteen edelstenen werking

Maansteen NIEUW BEGIN 

Maansteen is in hoge mate afgestemd op de vrouwelijke energie van het universum en de energie van de maan en zijn cycli. Hij staat bekend als de steen van een nieuw begin en brengt inzicht en intuïtie. Maansteen maakt blij en kalmeert. Hij verbetert het paranormale vermogen.

Genezing: Maansteen helpt om  emoties in balans te brengen en om angst en stress te verminderen. Hij is ook bijzonder nuttig bij vrouwelijke problemen zoals bijv.  menstruatie en -overgangsklachten en problemen met de voortplantingsorganen.

Chakra’s: sacraal en hart chakra

mosagaat edelstenen werking

Mosagaat STERKTE EN MOED

Agaat is een steen van kracht en moed; het versterkt geest en  lichaam, waardoor emoties en fysieke energie worden geaard en gestabiliseerd. Agaat helpt bij het accepteren van jezelf en het zien van de waarheid. Zijn genezende en reinigende eigenschappen elimineren negatieve energie. Met zijn diepe aardse energie staat Mosagaat sterk in contact met de natuur en Moeder Aarde.

Genezing: Versterkt het lichaam, geneest aan emotionele spanning gerelateerde ziekten, stimuleert het spijsverteringsstelsel en geneest huidaandoeningen.

peridot edelstenen werking

Peridot MEDELEVEN

Peridot is een steen van het medeleven. Het heeft een vriendelijke energie en is uitstekend geschikt voor genezing. Het helpt bij wedergeboorte en vernieuwing. Peridot brengt overvloed en welvaart. Het bevordert de genezing en harmonie binnen alle soorten relaties, maar vooral het huwelijk.

Genezing: Peridot kan stress, woede en jaloezie verminderen, vooral in relaties. Zweren genezen en spijsverteringsproblemen verhelpen. Er wordt gezegd dat het een beschermend schild rond het lichaam van de drager maakt.

Chakra’s: hart chakra

 

versteend hout edelstenen werking

Versteend hout INNERLIJKE HARMONIE

Versteend hout bevordert innerlijke harmonie en helpt je de goede en positieve kant van het leven te zien. Het helpt bij het verlichten van zorgen en geeft een gevoel van welzijn, waardoor je invloeden van buitenaf kunt accepteren en gebruiken om je eigen doelen in het leven te bereiken.

Genezing: helpt bij de bloedsomloop en helpt bij artritis, reuma en bloedstolsels, versterkt de rug, het spierweefsel en de uitlijning van het skelet, kalmeert bij zenuwen en helpt bij de eetlust.

Chakra’s: Basis, Sacraal en Zonnevlecht

Vuuragaat edelstenen werking

Vuuragaat MOED & BESCHERMING

Vuuragaat is de steen van moed, bescherming en kracht, en die positief denken bevordert. Hij heeft een diepe verbinding met de aarde en brengt veiligheid en zekerheid met zijn kalmerende energie. Vuur Agaat versterkt intuïtie, betrokkenheid en begrip. Hij helpt angsten, destructieve verlangens en verslavingen te overwinnen.

Genezing: helpt bij het overwinnen van verslavingen. Verhelpt problemen van de maag en darmen,  chronische ontstekingen, bloedsomloop en zenuwaandoeningen. Helpt bij nachtblindheid.

Chakra’s: Sacraal & Zonnevlecha

Rhodoniet edelstenen werking

Rhodoniet EMOTIONELE BALANS

Rhodoniet is de steen van emotioneel evenwicht en stimuleert en bevordert de energie van zelfliefde en acceptatie. Het activeert en opent het hart, waardoor je beide kanten van een situatie kunt zien. Het helpt emotionele steun te bieden in tijden van destructief zelfhaatgedrag, waarbij gevoelens van liefde en vergeving worden bevorderd, waardoor vaak oude wonden worden genezen.

Genezing: Rhondonite helpt emotionele shock en pijn te genezen en het hart te versterken. Het wordt ook gebruikt om te helpen bij vruchtbaarheidsproblemen en ziekten die ontstekingen veroorzaken.

Chakra’s: hart

rozenkwarts edelstenen werking

rozenkwarts LIEFDE EN VREDE

Rozenkwarts bevordert onvoorwaardelijke liefde, vergeving, vrede en mededogen. Het creëert harmonie in relaties en leert ons over de ware essentie van liefde. Het zuivert en opent het hart waardoor we onze emoties kunnen uiten. Het vermindert stress en spanning, waardoor we liefde, gevoeligheid en mededogen naar onszelf en anderen kunnen uiten. Rozenkwarts brengt een diepe innerlijke genezing, waardoor zelfliefde, zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfvertrouwen worden versterkt. Het kan worden gebruikt om liefde in uw leven aan te trekken en gelukkige liefdesrelaties te onderhouden.

Genezing: helpt bij de genezing en versterking van het hart en de bloedsomloop. Het bevordert de genezing van ademhalingsproblemen, waardoor onzuiverheden uit het lichaam vrijkomen. Het wordt ook gebruikt om de vruchtbaarheid te verhogen.

Chakra’s: hart

 

seleniet edelstenen en werking

Seleniet DUIDELIJKHEID VAN GEEST

Seleniet verhoogt de helderheid van de geest en de vergroot het  concentratievermogen. Hij creëert een hoger bewustzijn en heeft een positief effect op de hersenen. Het kalmeert de zenuwen en verhoogt de wilskracht.
Genezing: positieve werking op vruchtbaarheid, beschermt tegen hormoonschommelingen en Seleniet vermindert overgewicht veroorzaakt door spijsverteringsstoornissen.

Chakra’s: alle chakra’s

Serpentijn edelstenen werking

Sepertijn VERBETERT HET COMMUNICATIEVERMOGEN

Sepertien is een grijze klei die Bentoniet klei wordt genoemd en bestaat uit gele Galciet- en rood / bruine Aragoniet formaties. Het verbetert de communicatieve vaardigheden. Een zeer goede helende steen voor jezelf of anderen. Hij helpt je om jezelf spiritueel te begrijpen.

Genezing: ontgiftend en pijnstillend. Heeft een positieve werking bij diabetes, problemen van de darmen, maag en nieren.

Chakra’s: de hart Chakra.

Sugeliet edelstenen werking

SUGILIET DE WONDER STEEN

Shungiet is een hard zwart, vormloos, steenkoolachtig materiaal, dat voor meer dan 98% uit koolstof bestaat. Hij wordt beschouwd als een “wondersteen”. Hij transformeert en absorbeert negatieve energieën en helpt bij psychische bescherming.

Genezing: verwijdert negatieve energieën en disfunctionele patronen.

Chakra’s: alle chakra’s.

rookkwarts edelstenen werking

 Rookkwarts MAAKT GEBLOKKEERDE   ENERGIE VRIJ

 Rookkwarts verdrijft geblokkeerde energie en negativiteit, geeft een licht kalmerend effect en helpt je te ontspannen. Het is een uitstekende steen voor bemiddeling omdat het helpt bij het aarden, centreren en vergroten van het bewustzijn, het herinneren van dromen en het kanaliseren van vermogens.

 Genezing: Rookkwarts kan worden gebruikt om depressies te verlichten en geblokkeerde negatieve energie op alle niveaus te verwijderen.

 Chakra’s: basis chakra.

sodaliet edelstenen en hun werking

Sodaliet ZELFBEWUSTZIJN

Sodaliet is de steen van zelfbewustzijn en inzicht. Hij stimuleert je intuïtie en observatievermogen, waardoor je de waarheid kunt vinden, terwijl het mogelijk wordt om trouw te blijven aan jezelf en op te komen voor waar je in gelooft. Sodaliet brengt emotioneel evenwicht en kan behulpzaam zijn in tijden van stress of paniek. Het helpt onze angsten los te laten, die ons ervan weerhouden te zijn wie we werkelijk zijn, door zelfvertrouwen en zelfacceptatie te bevorderen

Genezing: Sodaliet helpt het metabolisme in evenwicht te brengen en reinigt het lymfestelsel, vermindert ontstekingen en verhoogt de immuniteit. Het kan ook helpen bij het verwijderen van elektromagnetische energie en vervuiling.

Chakra’s: keel en voorhoofd chakra.

 

Tijgeroog edelstenen werking

Tijgeroog PERSOONLIJKE KRACHT

Tijgeroog brengt vertrouwen, kracht, moed, bescherming en geluk. Het scherpt de zintuigen, bevordert de intuïtie en helpt iemand praktisch, gecentreerd en geaard te zijn. Het vergroot de persoonlijke kracht en zorgt voor duidelijkheid.  Geeft inzicht en helpt bij het nemen van de juiste beslissingen. Tijgeroog kan worden gebruikt om welvaart te creëren en/of in stand te houden.

Genezing: brengt emoties in evenwicht, vermindert hoofdpijn, ondersteunt de spijsverteringsorganen, milt, pancreas en dikke darm. Helpt het voortplantingssysteem, verlicht astma-aanvallen en verbetert nachtblindheid.

Chakra’s: Sacraal & Zonnevlecht.

zwarte toermalijn edelsteen werking

Zwarte Toermalijn ONDERSTEUNEND

Zwarte Toermalijn is een zeer ondersteunende steen die ons beschermt tegen invloeden van buitenaf, stress, spanning en negatieve energieën(van mensen zowel als elektromagnetische stralingen). Het grondt en verankert lichtenergie in het fysieke lichaam en bevordert innerlijke wijsheid, meesterschap, individualiteit, stabiliteit, moed en geduld. Geeft rust in het hart en de geest. Zwarte toermalijn beschermt ook tegen de negatieve effecten van elektromagnetische straling(gsm, computer, magnetron etc.) en onharmonische energieën in je omgeving(bijv. Negatieve personen).

Genezing: helpt bij het slapen, versterkt het immuunsysteem en geeft pijnverlichting. Hij helpt bij problemen van de bijnieren, nieren, wervelkolom, dikke darm en benen.

Chakra’s: Wortel-basis of stuit Chakra.