Verzenden en retourneren
  • Artikel(en) heeft of hebben geen gebruikers sporen
  • Artikel(en) is/zijn onbeschadigd
  • Artikel(en) is/zijn voorzien van alle labels en/of stickers
  • Artikel(en) is/zijn indien mogelijk verpakt in originele verpakking met bijgeleverde garantie-en gebruiks aanwijzingen
     

U heeft een afkoelingsperiode van 30 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.  Het product kan alleen ongebruikt en,  indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren. Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de Gem Oak in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Ingeval dat de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont aan de ondernemer dat hij het product heeft teruggezonden, in geval het tijdstip eerder mocht vallen. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. Aan de  terugbetaling zijn voor de consument geen kosten aan verbonden. 

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren? 

Binnen de zichttermijn van 30 dagen is retourneren vrijblijvend. We storten het volledige aankoopbedrag terug. Let op: de retour verzendkosten zijn wel voor eigen rekening. Echter, voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, is de consument aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen.

Hoe product te retourneren?

Je retourneert je bestelling met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijs mogelijk mag zijn – in originele staat en verpakking. Wij adviseren daarom altijd de verzenddoos en originele pakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze originele verpakking eventueel weer kunt her gebruiken om de bestelling terug te sturen.

LET OP: 

Heeft het product gebruiker sporen ? Missen bijvoorbeeld de verpakkingen of zijn de producten vuil? Dan ontvang je een percentage van het aankoopbedrag. We evalueren dit per geval.

Tot wanneer kan ik het product retourneren? 

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder reden het product te retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij de consument of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het/de product(en) fysiek in bezit krijgt.

Hoe /wanneer krijg ik mijn geld terug?

Nadat je de retouraanvraag hebt ingediend, betalen wij het bedrag  binnen 14 dagen. Het terugstorten van het aankoopbedrag zal (na ontvangst van de retour) op werkdagen geschieden.

LET OP: Heeft het product gebruiker sporen ? Missen bijvoorbeeld de verpakkingen of zijn de producten vuil? Dan ontvang je een percentage van het aankoopbedrag. We evalueren dit per geval.
 
Waarom moet ik zelf de retourkosten betalen en is het niet gratis?

Onze producten zijn met zorg gemaakt en daarbij leggen ze grote afstanden af. We hebben er voor gekozen om de producten voor een zo laag mogelijke prijs aan te bieden in plaats van retourkosten door te berekenen in de prijsstelling (gratis retourneren bestaat niet). Ook willen we het milieu zo min mogelijk belasten, dus willen we het retourneren niet te makkelijk maken. Koop dus alleen de producten waarbij je een echt goed gevoel hebt! 🙂 Natuurlijk begrijpen we het goed als je een keer niet tevreden bent.

Zijn er ook uitzonderingen?

Let op! De volgende artikelen kunnen,  in verband met hygiëne niet geretourneerd worden (dit is tevens wettelijk zo bepaald)

alle Yoni producten

Bovengenoemde artikelen kunnen enkel geretourneerd worden wanneer het artikel defect blijkt te zijn. Defecten dienen binnen 30 dagen na ontvangst bij Gem Oak te worden gemeld.

 

 

Verzenden en retourneren